tisdag 27 maj 2008

How to lose friends and alienate people

Det ryska kommunistpartiet bekymrar sig över att den nya Indiana Jones-filmen porträtterar dem i dålig dager.

När det kommer till dålig publicitet för kommunisterna så tror jag inte att det är hur de skildras i populärkulturen som är deras stora problem, utan snarare det där med folkmorden och att de inte låter folk äga saker. Men jag kan ha fel.

Aftonbladet

1 kommentar:

Michael sa...

"Ryska ungdomar är helt omedvetna vad som hände på 50-talet. De ser filmen och tror att vi orsakade trubbel för USA och nästan startade ett kärnvapenkrig, säger Sergei Malinkovich, chef för kommunistpartiet i S:t Petersburg till Reuters."

1962 hände det som blev känt under namnet "Kubanska Missil-krisen", som populärt skildrades i filmen "Thirteen Days". Pga ryska missil-silon placerade på Kuba detta året, så höll det på att trappas upp till att bli Tredje Världskriget. Tack och lov så blev det inte något krig det året, men det kunde ha blivit. På grund av ryssarna (kommunisterna).

Nu vet jag inte om dom gjorde eller inte gjorde något fientligt mot USA under 50-talet, men under tidiga 60-talet så gjorde dom definitivt det. Fel eller inte hur dom skildras i filmen, så säger jag "Vem bryr sig?" Ryssarna har ju inte direkt världens mest perfekta historia bakom sig heller. Och det faktum att det ÄR EN FILM.