torsdag 29 maj 2008

LO and the haters

Landsorganisationen, sosseriets stora propagandacentral, har dragit igång en kampanj mot "försämringarna i sjukförsäkringssystemet". Detta som vanligt utan att man närmare specificerar vad det är för "försämringar" som ska ske. Det kan vara så att det inte längre ska gå att bo i Norrland och gå sjukskriven längre perioder på diffusa grunder, men vad vet jag.

Det jag däremot vet är att alla undersökningar enstämmigt visar att ingen sjukdom blir bättre av en allför lång sjukskrivningsperiod, snarare tvärtom. Man blir sjuk av att vara långtidssjukskriven så det som kan ses som elakt, att "tvinga" in folk i sysselsättning igen, är snarare snällt.

Så ser man dock sällan på det i Sverige utan kvällstidningarnas journalister ger sig genast ut och letar upp nån som det är enormt synd om. Den här personen är oftast 23 år gammal, bor i Örebro, är tvåbarnsmamma och sjukskriven för utbrändhet eftersom hon inte klarar stressen på sitt callcenterjobb. Man måste ju prestera gudbevars.

Det som är intressant i den här kampanjen är att LO har skickat brev till den Centerpartistiske riksdagsmannen Roger Tiefensees grannar (!) där de uppmanar dem att ställa honom till svars för att han "försämrar sjukförsäkringen"(!!!!!).

Det är inte första gången denna sortens övergrepp sker från ett fackförbunds sida. Läs gärna om fackförbundet Metalls angrepp på två lokala politiker där flygblad med namn och hemtelefonnummer till dessa förtroendevalda spreds, också med en uppmaning om att kontakta dem och "säga vad man tycker".

Jag skulle vilja ha svar på två frågor, dels vad fackförbunden skulle säga om t ex Sverigedemokraterna eller Nationaldemokraterna tog till liknande debattgrepp, och dels hur LO och Metall egentligen vill att de förtroendevaldas grannar ska agera.

2 kommentarer:

Kulturbäraren sa...

Vad har sd och nd med KKK att göra?

The Evil One sa...

Ett råd i all vänlighet, prova att läsa hela texten och tänka en gång till innan du kommenterar nästa artikel.