fredag 6 juni 2008

Varför Polen är bättre än Pakistan

Al Quaida och deras kollegor i Pakistan tycker inte att Danmark har lidit nog för att man dristade sig till att rita av profeten. I vissa efterblivna kulturer tror man fortfarande på Öga-för-öga-principen i straffrätten, må så vara hänt. Men att spränga skiten ur den Danska ambassaden (något misslyckat dock, de flesta som dog var oskyldiga Pakistanier vilket varken terroristerna eller deras kompisar bryr sig om) är väl knappast ett bra exempel på hur den principen rimligtvis borde tillämpas.

En mer adekvat hämnd hade väl typ varit att rita en ful bild av den Danska drottningen? Om man ville vara riktigt elak kanske men till och med kunde ha ritat en bild på kärringen när hon ger fellatio åt en get, eller vad man nu håller på med i Danmark. Det är ju ett platt land som bekant.

Parallellt med detta så har Polen och Tyskland haft sin egna lilla karikatyrstrid. Som de minnesgoda läsarna kanske kommer ihåg så har Tyskland och Polen bråkat förr, i samband med att Tyskarna stormade in med tanks och gjorde skit av hela det Polska kavalleriet. Man skulle alltså kunna konstatera att Polackerna gör helt tvärtemot vad Pakistanierna gör, de hämnas en reell oförätt genom att rita fula bilder.

På det stora hela rätt mycket sundare.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra skrivet