tisdag 19 augusti 2008

Tolv anledningar till varför OS suger


Till skillnad från olympiska spelen så är det här ett väldigt bra OS.

Jag har aldrig varit något fan av hoppa-kasta-spring-sporter, så OS är verkligen inget för mig till att börja med. Jag tänker ändå utifrån en samling objektiva kriterier ge er tolv anledningar till varför OS suger. Utan att överhuvudtaget beröra demokratiunderskottet i Kina.

1) Brottningen. Lite dubbelt här då Ara Abrahamian har varit den enda underhållningsfaktorn i OS. Men på det hela taget så är det så katastrofalt dåligt att en så korrumperad sport får tillåtas delta i spelen.

2) SOK. Sveriges Olympiska Kommité har bevisat sig vara lama fittor som fördömer Aras beteende efter OS-bronset. Som olympier förväntas man alltså inte stå upp för sig själv utan acceptera skit i sann "olympisk anda". Jag har svårt att de att en brottare i det antika Grekland hade tagit samma behandling. Han hade förmodligen slitit halsen av den flinande funktionären. Det hade varit sann olympisk anda.

3) Rodden. Av någon anledning så finns det tiotusen olika roddgrenar, alla lika värdelösa och ointressanta. Det borde rimligtvis bara finnas en gren. Typ kanot.

4) Simningen. Ungefär samma anledning här. Tidningarna tycker att Michael Phelps är så fantastisk med sin stora samling guld. Inte så svårt att göra den bedriften om man är bäst i världen i sin gren och kan plocka förtiarton medaljer per OS.

5) Susanna Kallur. Hon ramlade. Kass. Prova att vara bäst när det gäller nästa gång vet jag. Ingen Svensk paradgren direkt, det kommer sannolikt inte bli bättre av att SOK fördömer den enda idrottare som faktiskt var det och såg allt annat än ett guld som en besvikelse. Det är INTE kul att bara få vara med. Gå för att vinna eller stanna hemma.

6) Tae Kwan Do. En av få kampsporter som är med på programmet, dessvärre så har man då satt in en sport med taniga snubbar i fula mössor som flaxar med benen. I övrigt samma problem som med brottningen. TKD är alldeles för mycket en bedömningssport vilket har lett fram till den okontrollerade stilen där slag inte ger poäng. Lägg in Muay Thai, knock down-Karate eller MMA istället, jag är säker på att grekerna hade uppskattat det mer.

7) Alla meningslösa sporter som ingen jävel egentligen bryr sig om som får alldeles för mycket TV-utrymme. Dubbeltrap någon? Singelsculler? Ping Pong? Badminton? Gång?

8) Fotbollen. Idiotregler om vilka som får vara med och spela. Skippa skiten eller kör det ordentligt. Det blir enbart larvigt när man av någon anledning inte tillåter proffs i just den sporten medan man gör det i alla andra.

9) Boxningen. Poängboxning är larvigt. Låt folk slå på varandra ordentligt istället. Det är det de vill och gör bäst. De vita prickarna på handskarna ser också otroligt lama ut.

10) Kvasikinesisk skrift. Nej, det är inte roligt att trycka rubriker i asiatiskt inspirerad stil. Det ser bara larvigt ut. Inte riktigt lika illa som orgierna i felaktigt z-användande när Zlatan har gjort någonting, men ändå riktigt fånigt och väldigt, väldigt långt ifrån innovativt.

11) OS-maskoten. Den ser ut som en väldigt obehagligt ådrad kuk. Riktigt stört.

12) Lasse Anrell. Kommentarer överflödiga.

1 kommentar:

Anonym sa...

Min käre artfrände Bosse Knäcke, du skriver som om mina tankar vore lindade kring dina tangentbordsknappande fingrar - jag hade i vanlig ordning inte kunnat säga en endaste lite bit av inlägget bättre själv!!