tisdag 26 augusti 2008

Sensei vs Sensei

Ett årligen återkommande inslag i den ankdamm som är Sveriges medievärld är bråket mellan K-G Bergström och Lars Adaktusson. Nu senast har K-G lackat ur på att statsminister Reinfeldt valt att gästa säsongsöppningen av Adaktussons program i TV 8 och kommenterar det på följande vis enligt Dagens Media:

"- Han (Fredrik Reinfeldt) ställer till och med upp i små kanaler med liten publik. Det är uppenbart att man är desperat och beredd att göra allting."

Det ligger en hel del i det, i mitt tidigare jobb så var jag med om en hel del kriser som skulle hanteras mediemässigt. Detta löstes vanligtvis med att någon av de högre cheferna deltog i något TV 8-program, sen såg man det som löst och trodde att myndighetens bild var ute bland "allmänheten". Jag har stött på det här beteendet på andra ställen också i form av annars sansade PR- och informationsmänniskor som tror sig ha uppnått något genom att få in ett inslag i TV 8 eller SVT 24. Alla som kan räkna inser dock snabbt att man lika gärna kunde ha skitit i det. Lars Adaktussons program på TV 8 når enligt MMS 20.000 personer, vilket väl motsvarar en tittare i urvalet.

Samhällsprogram är generellt sett rätt trista historier, men man får väl konstatera att den här sortens beefs mellan medelålders politiska reportrar trots allt livar upp det hela lite. Publikmatchen vinner K-G på walk over med nästan 900.000 tittare. jag tror dock att en riktig grudge match dem emellan, Lucha Libre-style, hade kunnat bli en riktig succé. Frågan är väl bara vilken av kanalerna som tar upp pucken och arrangerar det?

Inga kommentarer: