lördag 24 maj 2008

Ett inlägg för oss som är emot allt som är dumt


Den ökände smörsångaren Don Bennechi har av okänd anledning erbjudits plats på aftonbladet debatt (det kan bero på att Lotta Gröning är fullkomligt dum i huvudet, men det kan inte bevisas empiriskt så därför lämnas det därhän) för att förespråka ett allmänt förbud mot att fotografera barn på allmän plats.

Det här infallet är så befängt så jag tänker inte ens länka till det. Utöver de juridiska aspekter som någon annan säkert har bättre koll på än mig, så är det rent moraliskt fullkomligt galet resonerat. Som småbarnsförälder så är det lätt att förstå den ökände artistens rädslor, men rent objektivt sett så är alla frihetliga inskränkningar av ondo och bör beivras. Detta oavsett om avsändaren heter FRA eller Don Bennechi.

Det ironiska med hela hans text är att han hänvisar till Anders Englund, och ser sig själv som en hjälte som ingrep mot vad som kunde blivit en ny Englamördare. Om Bennechis lagförslag gått igenom så hade ju mannen som av en händelse fotat Englund sannolikt inte tagit bilden eftersom det cyklade ett barn på vägen och han kunde ha blivit åtalad för det.

Inga kommentarer: